نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای مختلف
نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای مختلف
دسته: شبکه های کامپیوتری
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 8 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 9
فناوری اطلاعات فناوری نیز باید تمام این تغییرات سازمانی در امر مدیریت را در نظر بگیرد این افراد و ساختارهای مربوط آنان نیستند که باید با فناوری تطابق پیدا کنند، بلکه عکس آن صادق است وقتی که راهبردها در سطح گروهی اتخاذ گردید، ابزارهای فنی باید ایجاد شوند
فناوری اطلاعات به یک «اسلحه» راهبردی تبدیل شده است؛ یک شرکت می تواند در نتیجة پردازش سریع داده ها و با یک سامانة ایمن مخابراتی به دستاوردهای چشمگیری در قبال رقیبان خود نایل شوند. این «اسلحه» پیامدهای زیر را با خود به همراه می آورد.
- رقابت بالا؛
- ارزش افزوده بیشتر؛
- بهره وری مدیریتی بالاتر.
رقابت را هم در سطح داخلی و هم خارجی، می توان با اقداماتی همچون موارد زیر بهبود بخشید:
اقدامات داخلی:
- اطلاع رسانی سریع؛
- افزایش سطح مراقبت و کنترل؛
- شبکه ای کردن تولید؛
- فراهم آوری درونخطی.
اقدامات خارجی:
- سامانة سفارش و اطلاع رسانی خودکار؛
- ارتباط دادن مشتریان با یک سامانة داخلی.
راهبرد اطلاعات
اجرای فناوری اطلاعات نباید بدون نظم و ترتیب صورت گیرد، بلکه مطابق با راهبردها و اهداف کلی سازمان باشد. اهداف یک شرکت غالباً تعریف نامشخصی دارند و در نتیجه برای مدیران داده پردازی مشکل است که ابزار خود را به لحاظ راهبردی به شیوه ای کارآمد قابل دسترس کنند. اگر راهبرد شرکت تدوین شده باشد، راهبرد فناوری اطلاعات را باید از آن بر گرفت.
ملزومات فناوری اطلاعات برای یک سازمان کدام اند؟ یک سازمان چه ارزشی برای فناوری اطلاعات قائل است؟ ارزیابی این عوامل دارای اهمیت است و این کار را میتوان با استفاده از مدل «مک فارلند» که در زیر آمده انجام داد:
فناوری آینده کارکردهای حمایتی عوامل گذرا
فناوری کنونی بسیار وابسته وابستگی راهبردی
شرکت ها ممکن است در هر یک از این دسته ها جای بگیرند.
- کارکردهای حمایتی
سازمان می تواند حتی در هنگام اختلال در سامانة فناوری اطلاعات، به کار خود ادامه دهد. یک نجار می توند بدون تلفن یا رایانه هم به کار خود ادامه دهد و فناوری اطلاعات برای او نقشی حمایتی ایفا می کند. بنابراین سطح تجهیزات آنقدر مهم نیست.
- بسیار وابسته
سازمان نمی تواند بدون فناوری اطلاعات به بقای خود ادامه دهد، اما توسعه و گسترش بیش تر تهسیلات و فناوری اطلاعات، سود سازمان را چندان افزایش نمی دهد. سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات چندان اهمیتی ندارد و بهره گیری از پیشرفته ترین فناوری حیاتی نیست. چرا که این فناوری در دستیابی به اهداف شرکت اثر ندارد.
- عوامل گذرا
در این وضعیت، فناوری اطلاعات یک امتیاز رقابتی به همراه می آورد. سرمایه گذاری ضروری است و در دستیابی به اهداف سازمان کمک می کند.
- وابستگی راهبردی
سازمان هایی که در این مقوله می گنجند ارزش بسیاری برای فناوری اطلاعات قائل هستند. برای این شرکت ها نه فقط داشتن پیشرفته ترین فناوری ضروری است، بلکه مشارکت در تحولات آینده و برنامه ریزی برای آنها نیز ضرورت دارد.
برچسب ها : نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای مختلف , نقش فناوری اطلاعات , سازمانهای مختلف , فناوری اطلاعات , سازمانهای , اطلاعات , اطلاعات در سازمانهای مختلف
- ۹۵/۰۴/۲۳